Bromo vulkaan

Een actieve vulkaan op de bucket list  

De Bromo vulkaan in Indonesië is een van de actieve vulkanen in het land. Deze vulkaan kan je vinden in het oosten van Java. Hij is wel zo’n 2329 meter hoog en wordt vaak gezien als de meest iconische en meest bewandelde berg van Indonesië. Wel zijn er gebieden afgesloten voor toeristen wegens dreigend gevaar, maar dit is zeker niet voor het hele gebied het geval. Deze vulkaan is niet de grootste van het land, maar het uitzicht is iets wat hem echt verbazingwekkend maakt. Doordat het nog steeds gezien wordt als een heilige plaats voor Hindoes, trekt het niet alleen avontuurlijke toeristen maar ook lokale bewoners. 

Wanneer de vulkaan geen lava aan het spuwen is, is het een prachtige locatie met een mild klimaat. Om echt ultiem te genieten van dit bezoek zou ik proberen om je bezoeken te plannen met zonsopkomst. Dit zorgt er misschien voor dat je tijdens je vakantie erg vroeg de wekker moet zetten, waar je misschien niet aan moet denken als je weg bent van huis. Maar ik denk dat het uitzicht en de mogelijke foto’s dit echt de moeite waard maakt.  

Bromo vulkaan

De omgeving van de vulkaan 

Ik zie je al denken, als mijn wekker zo vroeg staat dan moet de plek het wel echt waard zijn. De berg Bromo bevindt zich in een maanlandschap. Dit houdt in dat de vulkaan zich bevindt in een dorre en zanderige vulkaan caldera, wat jou en mij als bezoeker het idee kan geven dat je naar de maan bent getransporteerd. Hoe vet klinkt dat? De ‘zee van zand’ die op de hellingen van deze berg liggen, vallen onder een beschermd gebied. Hierdoor is het dan ook zo dat ondanks de vele toeristen, het fantastisch mooie gebied goed behoud wordt. Oftewel, ik zou het er voor over hebben om mijn wekker wat eerder te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *